Direktlänk till inlägg 8 januari 2013
Det är många idag som äter LCHF kost och jag fick en fråga av en dam om hur man kan göra LCHF tryfflar. Det är faktiskt inte så himla svårt. Man behöver bara choklad med en hög kakaohalt (mer än 70 för vissa eller mer än 74 för andra, det finns de som vill ha ännu högre kakaohalt och då få de väl ta det då ). Voilá då har man en tryffel som LCHfare kan äta. Desto högre kakaohalt desto lägre kolhydrat halt.
I alla fall då byter man bara ut den chokladen i det receptet man följer med en chokladsort som ha en hög kakaohalt och blanda med grädde eller grädde och smör, you decide och voilá! då ha man en choklad som är LCHF-friendly, med en hög fett halt och en hög antioxidanthalt!
Här finns ett recept för LCHF tryffel
Mörk tryffel
Ingredienser
1 dl vispgrädde
200g mörk choklad (du bestämmer kakaohalt!)
(1 tsk honung eller annat natulig sötma om du vill ha en aning sötare)
Förslag på smaksättning
1/4-1/2 tsk chillipulver eller
1/2 g saffran eller
1/4 tsk ekologisk vanijpulver från Madagaskar eller
OBS! ska inte kokas, lägg i smeten när den ha svalnat något!) 1-2 msk tvättad riven apelsinskal eller limeskaL
Gör så här:
På medelvärme.
Blanda grädde och önskad smaksättning i en kastrull och koka i 2 minuter.
Bryt chokladen i små bitar och rör ner i grädden.
Rör tills all choklad har smält.
Låt svalna något och häll upp smeten i en oljad form eller i en skål där du har lagt i lite plastfolie och ställ i kylskåp för att bli fast.
Använd en kniv och skär ut bitar som du rullar till antingen runda kulor eller lite hur du tycker du vill göre.
Doppa i hackade mandlar, hackade hasselnötter, riven apelsinskal, havssalt, chillipulver eller det du tycker passar fint till din smaksättning!
Ställ på ett fint fat. Bon apetit!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|