Direktlänk till inlägg 6 januari 2013
En tryffel är en blandning av grädde, choklad och smör eller grädde och choklad och är oftast rullad i någonting.
En tryffel får sitt namn från Latins tubersom som betyder "svullnad" eller "klump" enligt Wikepedia (2013) (översatt från engelska).
(wikepedia 2013)
Det var en fransman fast hans efternamn låter italienskt! (of course!) som skapade den första tryffeln enligt Wikepedia (2013). Han hette N.Petruccelli och detta skedde i Chambéry, France i December 1895.
En tryffel består alltid av choklad och grädde som bas men kan vara smaksatt med olika ämnen. Den kan användas som fyllning i tårta eller i ett pralinskal men då kallas fyllningen inte tryffel utan Ganache. Alltså, en tryffel är rullad i något medans en Ganache ,som också består av choklad och grädde som bas , oftast ingår som fyllningen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|