Direktlänk till inlägg 8 januari 2013
För ett tag sedan höll jag i en matlagningskurs för herrar. I Sydafrika därifrån jag kommer ha v i mycket vin både i maten och en del till maten.
Vi lagade Prins Bertils pannbiffar, med en härlig sås och pressade potatis. Vi lagade inbakad fläskfilé med portvinssås eller kantarellsås eller gorgonzolasås och pommes Anna eller potatisgratäng. Vi lagade ugnsbakad lax med pommes duchesse med jordgubb och blåbärscrepes med chokladsås och grädde och bär och en skvätt Kahlua.
Vi lagade kyckling fylld med soltorkade tomater, salami, bacon och mozzarella med klyftpotatis, hemgjord tomatchutney blandad med creme fraiche samt hemgjord vaniljglass.En mustig vinter köttgryta med lite rödvin och nybakat bröd och hemgjord chokladmousse med Kahlua.
Vi avslutade med en brakmiddag, en klassiker gubbröra till förrätt, filé mignon black and white med hasselbackspotatis till huvudrätt och chokladmaräng med mandel, Amarulagrädde och frukt till efterrätt.
Till kött kan man rekommendera KWV Roodeberg vinerna eller en röd Drostdy Hof, vår älsta kooperativt vin.
Alles Verloren har också bra viner!
Boschendal viner är också väldigt goda.
En bra vit vin som dessutom är ett Fair Trade vin är Fair Hills Chenin Blanc Chardonnay.
De nyare eller lite yngre viner är bl a Tabiso, Sun of Africa
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|