Direktlänk till inlägg 8 januari 2013
http://www.canstockphoto.se/barn-kock-meny-4685711.html
Jag håller i en liten kurs som heter Lilla Kockskolan där jag lär ut hur man lagar goda mellanmål och middagar för barn mellan 9-13.
(www.ica.se)
Den här terminen har vi lagat förutom en god julmiddag med julskinka och köttbullar, gyllene kyckling nuggets med hemgjorda pommes frites och en krispig sallad, en krämig broccolisoppa med nybakat grahamsbröd, mustig tacosoppa med mycket grönsaker och creme fraiche med en frukttallrik till dessert, panpizza med olika toppings, ostgratinerad kassler med ananas och potatisgratäng.
Förra termin bakade vi scones och gjorde nyttiga smoothies med hallon och yoghurt (vi försökte undvika socker så mycket som möjligt!), vi lagade pannkakor med frukt, bär och grädde. Vi gjorde en god korvgryta med fruktspett till dessert. Vi rullade köttbullar och gjorde potatismos och kokta morötter. Vi lagade spaghetti med köttfärssås och alla gjorde på sitt sätt, en del gillade lök medan andra gillade champinjoner i sin mat. Det var väldigt gott. Vi skalade, hackade, tärnade och serverade och mina elever var superduktiga i köket! Vi avslutade terminen med en middag där föräldrarna var med och lagade hamburgare med klyftpotatis och coleslaw.
(www.vickning.se)
FYI (For Your Information) enligt www.vickning.se kom hamburgaren till Amerika på tidigt 1800-tal med tyska immigranter från Hamburg, i form av maträtten Hamburg Steak, vilken blev väldigt populär. Hamburg Steak är en färsbiff med ägg, ströbröd och lök som gärna bräseras. En vidareutveckling av maträtten skedde i början av 1900-talet då man tillsatte brödet. Den blev då känd under namnet Hamburger, eller på svenska Hamburgare, som vi alla är väl bekanta med idag.
I dagens samhälle förknippas hamburgare ofta med snabbmat, vilket inte är så konstigt då det är snabbmatsboomen som gjort hamburgaren till en världsrätt. Hamburgaren är dock så mycket mer än bara snabbmat. Det är en fantastisk maträtt som man kan sätta sin egen prägel på, inte bara smakmässigt, utan även utseendemässigt, och man kan variera maträtten nära på in i det oändliga.
Men framförallt är hamburgaren en god och trevlig maträtt som man gärna bjuder eller blir bjuden på. Varför inte laga ett gäng smarriga burgare till helgen? (www.vikning.se)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 | 30 |
31 |
||||||
|