Direktlänk till inlägg 20 november 2011
Mörk choklad
En liten bit stillar ofta hela begäret. För att få kallas mörk ska chokladen innehålla minst 35 procent kakao, och ju högre halten är desto kraftigare blir smaken. Vissa är naturligt honungslena medan andra är intensivt bittra.
Mjölkchoklad
Vår främsta favorit genom tiderna. Mjölkchoklad innehåller mjölk eller mjölkpulver och minst 30 procent kakao. Oftast är den mild, söt och ljus, men det finns faktiskt mjölkchoklad som är mörk.
Vit choklad
Söt, mild och smältande god, men egentligen ingen riktig choklad. Vit choklad innehåller ingen kakaomassa, utan är en blandning av kakaosmör, mjölkpulver och socker.
Kryddad choklad
Saltälskare eller sockersugen? Smaksatt choklad finns för alla gommar. Chili, ingefära, havssalt, lakrits, kanderade apelsinskal, torkad banan… (ICA Kvantum Uppsala)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|