Direktlänk till inlägg 21 november 2014

Coq au vin i trevligt sällskap

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 21 november 2014 19:36

Ett trevligt recept för många. Välj mellan att ha kycklingfiléer eller en hel kyckling (tupp är svårt att hitta). Vi hade både kycklingfiléer och kycklingdelar. Man få komma ihåg att ta bort prästens näsa (The Vicar's nose på engelska)som en av mina deltagare kallade den delen.


Coq au vin Recept: Coq au vin på kycklingfilé

    
    
 
33 röster

Knaprigt, stekt sidfläsk till coq au vin på kycklingfilé. Charmant och trevlig kycklingrätt med rödvin, vitlök och champinjoner. Med kokt potatis eller ris får du en utmärkt middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001.

Ingredienser

 
 

 

  • 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon ā 140 g)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 150 g champinjoner
  • smör till stekning
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk soja
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk maizena

Till servering

  • kokt potatis

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i stora bitar och krydda med salt och peppar. Strimla fläsket. Skala och dela lökarna. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen.
  2. Bryn kycklingen runt om i smör och lägg över den i en gryta.
  3. Häll på vin och vatten. Tillsätt fond, soja, lagerblad och timjan. Låt koka ca 5 minuter under lock.
  4. Stek under tiden fläsk, lök, purjolök och svamp. Lägg ner det i grytan och låt koka i ytterligare 5 minuter.
  5. Rör ut arrowroten/maizenan i lite vatten och rör ner det i grytan. Låt koka upp.
  6. Servera med kokt potatatis.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 24 november 2018 14:47

           Så roligt att vara med på den kända värmländska författaren Henrik Molenius boksignering idag. Tack så mycket Henke!!   ...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 3 februari 2018 18:02

    Min son ville gå på Melodifestivalen. Vi diskuterade och tyckte de var lite dyra men okej tänkte jag vi kan kolla efter biljetter ifall det fanns till ett rimligt pris. Det var SLUTSÅLD allt var borta!! Vi nöjde oss med att åka in till stan och...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 28 december 2017 13:22


  Den här julmusten smakade jättegott när den var välkyld. Det fanns en eftersmak av kaffe. En del tyckte inte om den men jag klagar inte jag gillade kaffesmaken! ...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 28 december 2017 12:38


  Blåbärsinspektören kollar nästa års blåbärsskörd :) Tror att hon var nöjd med blåbärsrisets kvalité. ...

Av Shelley-Ann Thörnqvist - 28 december 2017 01:31

          Kyckling Mozzarrella Jag gjorde ett litet snitt i några kycklingfiléer och fyllde snitten med hackade oliver. Jag hade röktskinka och tomatskivor på plus ett mozzarrella täcke med oregano och lite olivolja, salt och peppar. Min ...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards