Direktlänk till inlägg 21 november 2014
Blåbärpannacotta med äppel och blåbärskompott och en liten kanelkaka
5 dl vispgrädde
3-4 msk honung (jag använde skogshonung från Hammarö)
2 msk vaniljsocker med äkta vanilj
4 gelatinblad
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ett par minuter.
2. Koka upp vispgrädden på mellanvärme, tillsätt honungen, vaniljen. Låt svalna något och blanda i gelatinbladen.
3. Häll up i små glas jag fick 8 små pannacotta.
4. Skala och skiva ett svenskt äpple och koka upp med 1 dl blåbär.
5. Låt svalna och fördela den på de 8 små glas.
6. Strö over lite kanel. Man kan vispa lite grädde och ta en liten dutt på varje pannacotta om man vill, det gjorde jag dock inte.
7. Jag bakade kanelkakor (Marias recept som finns på min blogg). Jag delade recepten på fyra och fick 10 eller 12 småkakor. Jag lade i en liten kaka i varje glas strax innan servering. Herrarna tyckte pannacottan var god!
Tog inga bilder den här gången men nästa gång ska jag komma ihåg att göra det!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
|||
|